Home Therapie NAH Slaap Stress - burn-out Over mezelf Praktisch
PsychologeAnnWillekens.be
© Ann Willekens, psychologe Tijllaan 10, 2900 Schoten - 0476/94.82.03.
slapen is nagenieten van wakker zijn.

Slaap

Slaap = levensnoodzakelijke behoefte !

1/3 van ons leven brengen we slapend door. Wie droomt er dus niet van een zalige nachtrust. Naar bed gaan en ‘s morgens fris en monter weer op. Helaas lukt dit niet altijd. Jaarlijks worden er in ons land tot 400 miljoen dosissen slaapmedicatie geslikt.  Er gebeuren ongevallen als gevolg van slapeloosheid en tal van gezondheidsproblemen hebben een verband met slecht slapen.

Heeft u een in- of doorslaapprobleem? Wil u uw

slaapprobleem aanpakken zonder medicatie?

Slapen kan je leren! Als je voldoende gemotiveerd bent om de nodige inspaningen te leveren, is een cursus “Leren slapen” misschien iets voor jou. Naast kennis over slaap combineert deze cursus technieken uit de gedragstherapie om tot een betere slaap te komen. Het doel is om die vicieuze cirkel te doorbreken en stress, spanning, slaapremmende gedachten aan te passen. Tijdens de cursus komen oa. volgende aspecten aan bod: Informatie over normale slaap en slapeloosheid, Gedragstechnieken die je slaap verbeteren, slaaprestrictie en stimuluscontrole, Hoe negatieve gedachten over slaap doorbreken, wat met piekeren? Relaxatie, mindfulness Slaaphygiëne, Slaapdagboek en zelfobservatie. Met andere woorden, je wordt je eigen slaapexpert! In de praktijk wordt enkel individuele CGT-I (Cognitieve Gedragstherapie Insomnia) aangeboden. Op deze manier is de begeleiding op maat van jouw vragen en noden. Aarzel dus niet en neem contact op.

Vorming / workshop

Wil u een vorming of lezing organiseren over slaap, slaapstoornissen en/of niet medicamenteuze behandeling van slaapproblemen, neem dan gerust contact op. Bedrijven die hun medewerkers een slaapcursus of een  bijscholing over “gezonde slaap” willlen aanbieden, kunnen contact opnemen.

CGT-I: Gezond slapen,

kan je leren !

Ben je het beu om slecht te slapen en wil je daar graag iets aan doen?  Aarzel niet en neem contact op. In een eerste sessie bekijken we je slaapklacht en krijg je vragenlijsten mee. Vervolgens maken we een aantal afspraken en gaan we actief aan de slag. Vaak zijn een 5-tal sessies al voldoende.
Slaap